Blog a házi kedvencek viselkedéséről

Házi Kedvencek

12 jele annak, hogy a macskája szereti Önt

2021. április 02. - Macicsiga

Ismeri a viccet, hogy mire gondol a kutya és a macska etetés közben? Erre gondol a kutya: „Ezek az emberek etetnek, itatnak, simogatnak. Biztos istenek.” Erre pedig a macska: „Ezek az emberek etetnek, itatnak, simogatnak. Biztos valamilyen isten vagyok.”  

Míg a kutyáknál egyértelműbbek a szeretet jelei, a macskáknál vannak nem evidens magatartásformák is. Ha a lentiek közül bármelyiket is tapasztalja, a cicája valószínűleg szereti Önt.

1. Ha a fejét az Önéhez dörzsöli, akkor egyrészt az terület megjelölés, másfelől nincs kétség, mostantól haverok.

2. A macska farka rátekeredik az Ön lábára. Ha nem lenne egyértelmű a birtokviszony, akkor ilyenkor lépni sem lehet az állattól.

macska3.jpg

3. Lefekszik a hátára és megmutatja a hasát. Ez egy kifejezetten kiszolgáltatott helyzet a cica számára, Ön pedig 100% bizalmat élvez.

4. Bár a dorombolás nem csak a szeretet egyik jele, ha cirógatás közben dorombol a macskája, akkor nagyon jól érzi magát. Amennyiben gurgulázó, csacsogó nyávogást is tapasztal, akkor a macskának biztosan Ön jelenti a mennyországot.

macska4.jpg

5. „Ajándékot” hoz. Mondjuk egy termetes pockot, gyíkot vagy békát a kertből. Vagy egy fej nélküli madarat.

macska5.jpg

6. Ha szeretné megnyalni, megtisztogatni Önt, az tagadhatatlan vonzalom.

7. Dagaszt, például pulcsit, takarót. Ön a mama, papa vagy egy másik szeretett „macska” a szemében.

8. Szeretne együtt aludni. Ön nélkül nincs élet, összetartoznak.

macska.jpg

9. Esetleg féltékeny, ha Önhöz más is hozzáér. Másik cica vagy másik ember. Rohan és rendet tesz. Sőt, ha Ön elutazik egy hétre, akkor megsértődik.

10. Folyamatosan ölbe, mellkasra, karhoz, törzshöz fekszik. Vagy bárhova, csak legyen fizikai érintkezés. Vagy például munka közben a laptopon pihenteti a fejét. (Ami azt is indikálja, hogy legyen kedves inkább vele foglalkozni, mint dolgozni. Egyébként a laptop kiváló meleg fekhely is.)

macska2_1.jpg

11. Védi Önt. Kevesen tudják, de a macskák kiváló házőrzők, ami a jeladást illeti. Ha gyanús idegent tapasztalnak a bejáratnál, vagy a ház környékén, fújnak vagy morognak.

12. Lassan, kedvesen pislog és hosszan „szemez”. Ez egy másfajta tudatállapot. Ő az Ön első számú csodálója.

Vannak, akik kifogásolják, hogy a macskák nem elég bújósak, „nem eléggé kutyák”. A macskák többek között akkor lesznek bújósak, ha kicsi koruktól fogva sokat simogatjuk őket, sokat vannak kézben. Ha pedig idősebb korban kerülnek hozzánk, akkor a szelídítés egyik alappillére, hogy a macska saját tempójában, szépen lassan, sokszor simogatjuk. A szeretetteljes hozzáállással nem lehet tévedni.

süti beállítások módosítása