Blog a házi kedvencek viselkedéséről

Házi Kedvencek

20 ok, amiért érdemes macskát tartania

2021. június 24. - Macicsiga

Ha régóta gondolkodik azon, hogy végre macskája legyen, de eddig hezitált, íme 20 "perdöntő" bizonyíték, hogy azonnal érdemes beszereznie egyet:

  1. A macskák legális örömforrások. :)
  2. Gyógyhatásúak. A dorombolással és hízelkedéssel csökkentik a stresszt. Elég megsimogatni egy kedves cicát és máris jobban vagyunk.

    macska9.jpg
  3. Bár vannak non-stop kommunikáló cicák, a legtöbbje csendes. Valószínűleg nem fogja zavarni a szomszédot a nyávogásával. 
  4. Csilli-villik. Egy macska naponta többször tisztítja magát és igényli is, hogy 0-24-ben szupertiszta legyen. A nagyobb szőrű macskák kérik a fésülést, amely külön móka lehet Önnek és a jószágnak is. Mondjuk 23:15-kor, hiszen éjszakai lények természetükből adódóan.

    macska_7.jpg

  5. Randiállatok. Egyes kutatások szerint a hölgyek többsége vonzónak találja, ha egy férfinek macskája van, sőt vonzóbbnak, mintha kutyája lenne. (A macskák simogatási módja eltér a kutyákhoz képest, finomabb mozdulatokon alapul... de ez egy külön cikket érdemel és majdnem biztos, hogy tudományosan nem eléggé megalapozott. :) )  
  6. Okosak, ugyanúgy taníthatók kézmozdulatokkal, szavakkal, mint a kutyák. Ha tehát az Ön macskája nem reagál, az nem értelmi hiányosság, hanem a komplett érdektelenség jele.
  7. Ha Ön éjszakai bagoly, a macska tökéletes társaság. Hiszen ekkor szoktak játszani és megtalálni azt a pingpong labdát, amit Ön 2012 óta elveszettnek hitt.
  8. Ha sokat tapogat egy macskát kiskorában, nagyon bújós lesz. Ha ennél is tovább menne és komolyabb elvárásai vannak, akkor válasszon "teknőcmintás" vagy fekete macskát, azok a legkedvesebbek, ennek evolúciós okai vannak. A sötétebb állatoknak mindig többet kellett "bizonyítaniuk".

    macska_2_1.jpg

  9. Kevés invesztációt igényelnek. Egy üres doboz, egy alig megrágott szívószál, egy agyonhasznált cipőfűző csodás játéklehetőség számukra. (Ettől persze minden gazdi szeretné a lehető legjobbat nyújtani az állatkáinak és szinte minden macskatulajdonos beszerez egy olyan macskajátékot vagy -bútort, amelyet a cica egy, azaz egy percig fog használni.)
  10. Nem közkeletű, de kiváló riasztók és házőrzők. Gyanús idegenek közeledtével morognak és jeleznek a gazdinak. Ahogy a lakásban is előbb fogják a furcsaságokat észlelni, mint Ön, pl. vízproblémákat vagy gázszivárgást.
  11. Túl sok vizet nem zavarnak, hiszen a nap kb. 60-70%-ában széppé alusszák magukat. A maradék 30-40%-ban belefér a tisztálkodás, a bújás és a játék.

    macska4_1.jpg

  12. A legtöbb macska nagyon szeret rádőlni, ráfeküdni, elterülni a gazdin. A macskák ölelgetősek és birtoklási hajlamúak.
  13. Titkos hódolók. Ha Ön arra ébred, hogy a macskája delejesen nézi Önt, az teljesen normális. Szereti Önt. Vagy Önre szállt egy bogár.
  14. Ha van szőrük, puhák. Amennyiben Ön nem kívánja a teljes fizetését szőrtelenítő görgetőre költeni, akkor válassza a bababőr érzetű kopasz macskákat.   

    macskatartas.jpg

  15. Szórakoztatóak. A mozgásuk, a viselkedésük, a szokásaik. De ezek csak akkor fognak kiderülni, ha beszerez egy macskát. :)
  16. Egy cica az Ön tükre. Ha semmilyen külső inger nem indokolja a macska idegességét, de az mégis ideges, akkor Ön is az. Az állat jelzi, hogy valami nincs rendben a gazdával.
  17. Ha a macska kellően sportos, ideális esetben rendben tartja a ház környékét, a rágcsálóknak esélyük sincs. Erről Ön is meggyőződhet, mert "ajándékba" fogja kapni őket (vagy akár madarat, esetleg gyíkot is).

    macska_5.jpg

  18. Függetlenek. Teljesen önállóak, elszórakoztatják magukat egyedül is, bár mondják, hogy egy macska nem macska, érdemes párban tartani őket. Ha macskában gondolkodik, gondolkodjon testvérekben. (A macskák ugyanolyan figyelmet igényelnek, mint a kutyák. Ahogy Ön is igényelheti a figyelmet, kedvességet, simogatást, ők is. Tehát javasolt, hogy akkor legyen macskája, ha lesz ideje szeretnie őt.)  
  19. Képesek akár 180 fokkal is elforgatni a füleiket. (Ha valakit ez esetleg befolyásolna a döntésében, szeretne-e macskát. :) )
  20. És ami talán a legfontosabb: nagyon tudnak szeretni. Instant szeretetforrások.

macska8.jpg

süti beállítások módosítása